A lábazat bontásának elkezdése

Atis segített a további melókban. Tovább pucoltuk a téglát, bontottuk a lábazatot és hordtuk a köveket.  A téglakupac lassan eltűnik végre. A tisztított téglákat meghirdettük, egyből jelentkeztek is sokan, de nagy valószínűséggel csak nagyon keveseknek esett le, hogy ekkora mennyiségű tégla elcipelése nem sétagalopp körömcipőben a megadott peremfeltételekkel.éspedig: lejtős terep, kézi rakodás mivel a kertbe nem lehet kocsival beállni és a cucc nincs raklapon, illetve csak kisebb teherautóval közelíthető meg, ráadásul mindegyik tégla ugyanolyan és nem az a nagyon keresett tömör kisméretű címeres falazóelem. A vége olyan 3000 db, 3 kg-mal számolva az gumimacik között is kilenc tonna. Az első jelentkező váltig állította, hogy kell neki, aztán ahogy közeledett a hétvége a konvergencia lassan divergenciába váltott át, mondván túl lukacsos a tégla, túl lejtős a terep és eleve is túl sok ahhoz a kerti sütögetőhöz, amit akart belőle építeni :D. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, azért elég sok munkát és pénzt tudnánk spórolni, ha nem kellene felcipelni mindet egy újabb konténerbe.

20220507_173637.jpg

Gyűlik az andezit

A lábazat bontása a földfelszín felett nem egy nagyon bonyolult dolog, a legnehezebb a kövek eltalicskázása, hiszen korábban már írtam, hogy nincs köztük semmilyen kötőanyag, így gyakorlatilag csak szét kell szedni a köveket. Azonban a szopóroller a talajszint alatt kezdődik, ugyanis a ház körül utólag összeöntött beton sáv - amelynek mélysége nagyjából 60 cm - rettentően ragaszkodik a szomszédos kövekhez, így elég nehéz, sőt néhol lehetetlennek tűnik kézi erővel lebontani. Kellene már lassan az áram, mert nemsokára olyan munkafázisok jönnek, amelyekhez az én kis pehelykarjaim gyengék.

20220507_173607.jpg

A kiásott lábazat, jól látszanak a kis köcsög, kullancs kövek, amelyek nem engednek

De pont ezt rontottuk el. Vártuk már, hogy értesítsenek mikor jönnek a földkábelt fektetni, de aztán kiderült, hogy roppant elfelejtettünk visszaküldeni egy papírt, amelyben tulajdonképpen elfogadjuk a 0 Ft-os árajánlatot (hiszen a földkábel kiépítése 15 méterig ingyenes). Eszembe nem jutott tavaly év végén, mikor kijött a mérnök felmérni a terepet, majd aláíratta a felmérési lapot, és a kezembe nyomott még pár másikat, hogy azok közül nekünk bármit is vissza kellene küldenünk. Szóval benéztük, így most két hónapos késéssel küldtük el a választ, nagyon remélem nem kell újra igényt beadni, felmérni.