Ültetés előtt

Jó hír. Végre elhiszem, hogy élnek itt állatok, mivel a telek közepén egy nagy adag szarvas vagy őz bogyóhalmot találtam. Ráadásul még korábban vettem egy adag, direkt árnyékosabb helyre való fűmagot, a dobozt pedig csak úgy ott hagytam a tárolóban. Mára valamilyen kis rágcsáló kirágta és el is vitte a mag jó részét :)

Az utcafrontra egy átmeneti kerítést szerettünk volna rakni egyelőre, Már a múltkori alkalommal kiástam a kerítéshez szükséges oszlopok gödreit, igaz nem vittem túlzásba és  csak 3 oszlopnak csináltam helyet. Valamennyi szárazbeton még maradt, de nem elég, így most fejeztem be a betonozást. Deszkákat tettem oszlopok gyanánt. Igaz, hogy a deszkát nem fogja a beton de a vasat igen, így a deszkákon átütöttem 6-8 darab 100-as szeget és így ment a betonba. Remélem tényleg kitart pár évig. Ezután a maradék drótfonatot kifeszítettem a deszkák között, felül megerősítettem egy vezetődróttal. Már csak a kapu maradt hátra.

20211024_101544_copy_1651x1238.jpg

Ideiglenesnek jó lesz. Kocsival úgysem fogunk beállni


Elültettem egy nyeszlett rhododendront, amit egy ismerőstől kaptunk, mivel náluk nagyon szenvedett. Kicsit fellazítottam a talajt, majd alátoltam egy zsáknyi savanyú földet. Bár még mindig meg vagyok győződve arról , hogy a kötött (és talán nem elég savanyú) talaj miatt nem fejlődött rendesen a tavaly ültetett bokor. Érdekes, hogy amit most ültettem, annak két szép nagy bimbója érett meg mostanra (október közepe), viszont a tavalyin találtam ugyan 12 bimbót, de alig látszódnak. Szerintem jövőre nem fog virágozni, ilyenkorra már nagyobbaknak kellene lenniük a virágkezdeményeknek

A ház bontása most egy kicsit szünetel, mert jó lenne még idén ősszel elültetni  pár cserjét, így fontosabb a telek rendberakása. Elkezdtem felásni a kertnek azt a részét, ahova nemsokára telepíteni szeretnénk.

Címkék: rhododendron